the ROOM B.V. Anthony Fokkerweg 1 1059 CM Amsterdam The Netherlands
+31 (0)20 3053810

Legal Artificial Intelligence

the ROOM:

Software & training

Met onze legal-tech software kunnen wij razendsnel documenten verwerken, verrijken
met metadata, classificeren en analyseren. We kunnen key issues daardoor snel
identificeren.

Legal Artificial Intelligence

Wilt u meer kwaliteit leveren en zich meer kunnen focussen op de strategische uitdagingen die een deal met zich meebrengt? Onze software oplossingen helpen u hierbij. Het administratieve bulkwerk neemt met 30-55% af.

Onze software oplossingen helpen u om grote hoeveelheden aan informatie razendsnel en secuur te vinden en verwerken. Dit levert waardevolle inzichten op die kunnen worden ingezet voor due diligence doeleinden en juridische werkzaamheden.

M&A Classifier

Met de M&A Classifier kunt u een enorme hoeveelheid aan informatie, die inherent is aan een complexe zakelijke transactie, razendsnel en secuur vinden, verwerken en doelmatig een Virtuele Dataroom (VDR) inrichten. Het is een tool die het mogelijk maakt om geautomatiseerd due diligence informatie te verzamelen en te onderscheiden aan de hand van een Information Request List (IRL).

Artificial Intelligence for (V)DD

Met onze Machine Learned Contract Analysis tool beschikken we over de juridische feiten door de entiteitsextractie, handtekeningherkenning en clausulevergelijking. U beschikt in een mum van tijd over een Legal Fact Book. Met de clausuleherkenning ziet u waar mogelijke “red flags” (key issues) zitten. Deze geautomatiseerde Legal Sanity Check oplossing geeft direct zicht op de risico’s. Ons Red Flag Report of Legal Fact Book zorgt dat u potentiele risico’s vooraf kunt aanpakken en kunt sturen op maximale waarde. U kunt ook uw scope met onze software oplossingen specifieker bepalen en uw (V)DD daardoor beperken tot de risico’s die daadwerkelijk spelen. Een resultaat gedreven (V)DD proces scheelt u enorm in tijd en bijkomende kosten.

Artificial Intelligence for Legal

Met onze Machine Learned Contract Analysis tool beschikken we over de juridische feiten door de entiteitsextractie, handtekeningherkenning en clausulevergelijking. U beschikt in een mum van tijd over een Legal Fact Book. Met de clausuleherkenning ziet u waar mogelijke “red flags” (key issues) zitten. Deze geautomatiseerde Legal Sanity Check oplossing geeft direct zicht op de risico’s. Ons Red Flag Report of Legal Fact Book zorgt dat u potentiele risico’s vooraf kunt aanpakken en kunt sturen op maximale waarde. Onze praktische dashboards geven u perfecte inzichten.

C-Discovery

Met the Room haar C-Discovery oplossing herkent onderscheidt en ontdubbelt uw contracten uit al uw informatie. Zo halen we eenvoudig de contracten boven tafel en zien we in één oogopslag of contracten niet dubbel of in verschillende versies zijn aangeleverd. Ook het vergelijken van contracten is een zeer krachtige oplossing. U ziet in een strak overzicht direct de mogelijke afwijkende clausules per contract.

U kunt Contract Discovery inzetten voor zowel VDR delivery & DataroomServices als bij Corporate Housekeeping & Contract Management.

E- Discovery

We maken razendsnel data gedreven onderzoek mogelijk, tegen relatief lage kosten met ongeëvenaarde resultaten. Het onderzoeken van data is doorgaans een proces dat veel tijd en kosten met zich meebrengt. Bovendien zijn de meeste E-Discovery tools alleen door experts te gebruiken. Zet de nieuwe standaard en biedt een snelle start met beperkte kosten, groot gebruiksgemak en intelligente onderzoek functionaliteit.

Wij bieden Legal, Risk en Compliance professionals de mogelijkheid om zelf een ‘early case assessment’ uit te voeren wanneer een grote zaak onderzocht moet worden en of een potentieel risico zich aandient, zonder dat (externe) specialisten noodzakelijk zijn. In een vroeg stadium kunnen op efficiënte wijze risico’ s worden onderzocht in grote hoeveelheden (on)gestructureerde gegevens en er kan gaandeweg verder onderzoek plaatsvinden indien dit nodig blijkt. Door niet alle gegevens in detail te onderzoeken, maar een op risico gebaseerde aanpak op basis van ‘meta data’ toe te passen, kunnen onnodige kosten bespaard worden met inachtneming van privacy wetgeving.

Wij bieden tevens de noodzakelijke functionaliteit als er uitgebreider onderzoek dient plaats te vinden, zonder in te leveren op gebruikersgemak. Door schaalbaarheid en beperkte kosten is het mogelijk om alle relevante data bij het onderzoek te betrekken in iedere fase van het onderzoek.

Virtuele Dataroom (VDR)

the ROOM is al sinds 1999 lid van het M&A landschap en heeft in dit jaar de virtuele dataroom in de Benelux geïntroduceerd. In 20 jaar tijd zij wij uitgegroeid tot super-user en de kennisbank als het gaat om datarooms. Wij zullen voor uw transactie de beste virtuele dataroom selecteren, tegen de beste voorwaarden onder begeleiding van onze senior juristen.

Permanente Dataroom (PDR)

Uw Corporate Housekeeping en Contract Management kunnen wij integreren op één plek met uw permanente dataroom. Zodat u altijd in control en due diligence ready bent. Als kennisbank van datarooms zullen wij voor u de beste permanente dataroom selecteren, tegen de beste voorwaarden onder begeleiding van onze senior juristen.

Neem contact op met:

Vincent Gaemers

Head of Business Development

Bekijk Vincents profiel op LinkedIn

0650617586

   vincent@theroom.nl

Onze Partners

Strategische samenwerking voor betere deals
Seal
merrill-corporation
ansarada
virtual-vaults
intralinks