the ROOM B.V. Anthony Fokkerweg 1 1059 CM Amsterdam The Netherlands
+31 (0)20 3053810

VDR Delivery & DataroomServices

the ROOM:

M&A

"De expert in legally pre-checked VDR en M&A services met een trackrecord
van duizenden deals"

VDR Delivery & DataroomServices

Tech Enabled VDR Delivery & DataroomServices

Neem de leiding over uw transactie, bespaar 30 tot 55%.

the ROOM is sinds 1999 de onafhankelijk marktleider van DataroomServices in Europa met ongeëvenaarde expertise in document procesmanagement. Vanaf het moment dat we starten leveren we een ononderbroken ‘chain of custody’ met behulp van onze eigen mensen, processen en technologieën, waardoor de  vertrouwelijkheid gewaarborgd wordt.

Ons doel is u te assisteren en te adviseren bij de implementatie van het dataroomproces in zowel verkoop als koop trajecten. Onze oplossingen zorgen voor betere, snellere en hoogwaardige transacties. We hebben een hooggekwalificeerd, professioneel en toegewijd team om uw transactie vanuit een operationeel en logistiek standpunt te beheren. the ROOM adviseert en assisteert u op elk onderdeel van uw due diligenceproces om maximale efficiency en waarde te waarborgen.

Door de dynamiek in de markt, een veranderde wet- en regelgeving en de toenemende complexiteit van administraties en automatiseringssystemen, nemen de risico’s van due diligence onderzoeken alleen maar toe. Om het fusie- en overnameproces snel, accuraat, kosteneffectief en confidentieel te doorlopen, kunt u gebruikmaken van de eigen software en diensten van the ROOM. Door onze eigen platform kunt van het eerste moment informatie veilig en tegen zeer beperkte kosten delen.

The ROOM is expert in due diligence voorbereiding, virtuele datarooms en DataroomServices. Ons toegewijde professional support team zorgt ervoor dat het proces van begin tot eind perfect verloopt. U focust zich op uw business en de transactie, wij structureren, checken en coördineren de data en het dataroomproces. Wij zorgen ervoor dat u volledig in control bent gedurende de transactie en u en uw adviseurs zich kunnen focussen op de “key essentials”. Wanneer u het project outsourced aan the ROOM neemt de (V)DD werkdruk en de Q&A tijdsbesteding sterk af. Door onze grondige aanpak zit u goed voorbereid aan de onderhandelingstafel en heeft u (en uw adviseurs) de tijd om adequaat en correct te reageren op inhoudelijk vraagstukken. Een goed voorbereid dataroomproces, reflecteert en onderbouwt de waarde van uw business (units).

Met onze innovatieve software oplossingen: de M&A Classifier en Artificial Intelligence for (V)DD, kunt u de enorme hoeveelheid informatie die inherent is aan zakelijke transacties, razendsnel en secuur vinden, verwerken en doelmatig een Virtuele Dataroom (VDR) inrichten. Al onze oplossingen kunnen we geïntegreerd inzetten op ons eigen platform. Uw wint tijd en bespaart kosten. Met deze technologie bereidt u zich in een kort tijdsbestek, beter en kostenefficiënter voor. Door de inzet van Contract Discovery en Machine Learned Contract Analysis komt u spoedig en adequaat tot de benodigde inzichten doormiddel van onze geautomatiseerde Legal Fact Books, Red Flag Reports (key issues).

De unieke combinatie van Legal Tech Software, projectmanagement én jarenlange juridische kennis en ervaring maakt het dataroomproces sneller, accurater, veiliger en kostenefficiënter.

Onze transactiediensten en DataroomServices:

  • Inrichten van de dataroom: structuur en index met correct juridische titels
  • Adviseren, assisteren en opvolgen van het informatieverzamelingsproces (inhouse)
  • Digitaliseren, doorzoekbaar maken (OCR engine) van de informatie
  • Quality check, indexeren, labelen en uploaden van de documenten
  • Legal Sanity Check en DD voorbereiding (Legal Fact book, Red flag Report)
  • Anonimiseren van vertrouwelijke informatie (blacklinen / auto redacting)
  • Dataroommanagement en Q&A begeleiding
  • Kostenbesparende permanente dataroom oplossingen (Archieven, Corporate Housekeeping en Contract Management)

U bent in control en due diligence ready

Neem contact op met:

Workflow Sell Side

sell flow

Workflow VDR Delivery

VDR flow

onze partner

Een strategische samenwerking op het gebied van VDR Delivery en Transactiemanagement.
corporatewise

VDR delivery & DataroomServices since 1999

Dankzij de nieuwste software, onze senior juristen en hands-on projectmanagers, zijn wij dé expert in pre-, on-en post-deal M&A dienstverlening.
M&A Classifier

Doelmatig en efficiënt een VDR inrichten; onze M&A Classifier verzamelt, herkent en onderscheidt geautomatiseerd uw due diligence informatie aan de hand van onze sector specifieke Information Request List (IRL). Zo zijn we in staat snel, accuraat en kosten efficiënt correct juridische titels en metadata mee te geven aan documenten. De documenten worden eenvoudig gestructureerd  in de (sub)hoofdstukindeling van de VDR.

ARTIFICIAL INTELLIGENCE for (V)DD

Met onze Machine Learned Contract Analysis tool beschikken we over juridische feiten door entiteitsextractie, handtekeningherkenning en clausulevergelijking. U beschikt in een mum van tijd over een Legal Fact Book. Met de clausuleherkenning ziet u waar mogelijke “red flags” (key issues) zitten. Deze geautomatiseerde Legal Sanity Check oplossing geeft direct zicht op de risico’s.

Virtuele Dataroom

De beste VDR voor uw transactie zal worden geselecteerd afhankelijk van de scope van uw project tegen de beste voorwaarden. the ROOM heeft in 2003 de VDR in de Benelux
geïntroduceerd en is als super-user de kennisbron van alle high end VDR oplossingen. Dataroom providers waar wij onder andere mee werken zijn: Ansarada, Drooms, Imprima, Intralinks, Merrill DataSite, Venue en Virtual Vaults.

C- Discovery

the Room haar C-Discovery oplossing herkent, onderscheidt, en ontdubbelt uw contracten uit al uw informatie. Zo halen we eenvoudig de contracten boven tafel en zien we in één oogopslag of contracten niet dubbel of in verschillende versies zijn aangeleverd. Ook het vergelijken van contracten is een zeer krachtige oplossing. U ziet in een strak overzicht direct de mogelijke afwijkende clausules per contract.